Pràtiques inclusives

En aquest blog parlarem de les funcions i actuacions dels padrins, de les seves pràctiques inclusives.
Els padrins faciliten la inclusió dels nouvinguts a la nostra comunitat educativa. Parlem d'inclusió perquè volem anar més enllà de la integració, perquè no només ens preocupa si el nen/a que arriba nou/va està dins del grup, sinó quin és el seu benestar personal i social en el seu grup, a l'escola, i més enllà...
Les pràctiques dels padrins ens permet indagar i valorar com es troben els nouvinguts/des dins del seu grup, si tenen amics, com són les seves relacions, si participen en la vida escolar, si tenen un tracte d'igualtat, si es senten estimats, i són respectats com a persones úniques que són.
La inclusió és un procès, per això, ens posem en moviment i, amb aquest blog, volem promoure i compartir les nostres pràctiques.

Fem assemblea de padrins: Novembre

Avui hem fet assemblea de padrins :


  • en primer lloc, hem fet coavaluació i autoavaluació de les missions encomanades (hem posat la valoració a cada carnet de padrins amb els gomets)

  • en segon lloc, hem decidit ampliar el diccionari que van realitzar fillols i padrins de les diferents llengües de l'escola (Anglès, Alemany i Xinès)

  • en tercer lloc, hem decidit parcicipar en el concurs de poesia per joves escriptors que es fa a Barcelona.

  • I fimalment, hem decidit quins padrins i fillols treballaran la poesia de Joana Raspall que proposa Espurna


Noves propostes:

  • la propera assemblea parlarem de la participació del projecte col.laboratiu de Voltem pel món (ja vam participar el curs passat) Si voleu veure el link de la recollida de diplomes és el següent:

http://conectemtossa.blogspot.com/2009/05/anem-barcelona-recollir-els-diplomes.html