Pràtiques inclusives

En aquest blog parlarem de les funcions i actuacions dels padrins, de les seves pràctiques inclusives.
Els padrins faciliten la inclusió dels nouvinguts a la nostra comunitat educativa. Parlem d'inclusió perquè volem anar més enllà de la integració, perquè no només ens preocupa si el nen/a que arriba nou/va està dins del grup, sinó quin és el seu benestar personal i social en el seu grup, a l'escola, i més enllà...
Les pràctiques dels padrins ens permet indagar i valorar com es troben els nouvinguts/des dins del seu grup, si tenen amics, com són les seves relacions, si participen en la vida escolar, si tenen un tracte d'igualtat, si es senten estimats, i són respectats com a persones úniques que són.
La inclusió és un procès, per això, ens posem en moviment i, amb aquest blog, volem promoure i compartir les nostres pràctiques.

Ens presentem al CERTAMEN LITERARI : 2008

El curs passat ens vam presentar al IV CERTAMEN LITERARI ESCOLAR EN LLENGÜES D’ORIGEN, i quina va ser la nostra sorpresa!
L’Alejandra Roja, una nena de 6è que va arribar el 7 de març de 2007, va guanyar el segon premi del 2008 de la categoria C, a nivell de Catalunya.
Així doncs, tots els participants Tossencs, varem anar a Barcelona a recollir el premi, i els diferents diplomes que donaven per participar en el concurs




Engany, l’aula d’acollida de Tossa de Mar, es torna a presentar: al V CERTAMEN LITERARI

Creiem que és una experiència molt enriquidora, inoblidable, perquè els nens van conèixer, viure i aprendre moltes coses: diferents mitjans de transports, menjars d’altres cultures, costums d'altres països, cançons, van fer nous amics, van dibuixar, ballar, pintar, jugar a diferents jocs del món, van veure espectacles, els hi van regalar llibres, joguines, molts nens van conèixer per primera vegada Barcelona, altres no coneixien que era un metro, van fer tallers de diferents cultures ... i moltes més coses que sempre quedaran en l’experiència i el record dels nostres estimats alumnes.


Així doncs, estem molt animats i tornem a participar!
Som- hi!!